Welzijnspraktijk Edelman

Ademwerk

Wat is ademen precies, waartoe dient het, wat gebeurt er met je?

Verbonden ademen is een werkvorm, dus niet een manier om in het dagelijkse leven te ademen. Door hiermee te werken creëren we -ik als facilitator en jij als ontvanger- een gelegenheid om beperkende overtuigingen in het bewustzijn te krijgen. Beperkende overtuigingen en gewoontepatronen hebben vaak een negatieve invloed op een normaal en rustig adempatroon.

Een optimale ademhaling werkt herstellend op heel veel soorten klachten zoals hyperventilatie, astma, bronchitis, hoofdpijn, migraine, rugpijn, slaapproblemen, depressie, concentratieproblemen en chronische vermoeidheid. Het kan je ook helpen als je last hebt van negatieve overtuigingen, vastzittende emoties, jezelf niet kunnen uiten, oordelen en zelfveroordelingen, relatieproblemen, moeilijk vinden blije gevoelens toe te laten, onvoldoende kunnen genieten, opgekropte boosheid voelen en bij het verwerken van je angsten.

img_7320    ademwerk3    shutterstock_130218290
De werkvorm verbonden ademen is een effectieve manier om diepere lagen in jezelf te ontdekken. Het is tevens een effectieve en eenvoudige manier om het zelf-genezend vermogen van lichaam en geest te ondersteunen.
Door dit ademwerk breng je enorm veel zuurstof in het lichaam, ook op plekken waar het normaal (met een normale ademhaling) niet komen kan.
Je omzeilt de beperkende kracht en macht van het denken. Blinde vlekken kunnen daardoor in het licht komen.
Je verschaf jezelf toegang tot de diepere lagen in je onderbewustzijn. In deze gebieden bevinden zich vaak beperkende en valse overtuigingen. Deze kunnen ten grondslag liggen aan het niet tot wasdom komen, het niet gedijen. Deze beperkingen belemmeren je fors om voluit te kunnen leven vanuit je volledige potentieel.
Je kunt jezelf toegang verschaffen tot je eigen oorspronkelijke en zuivere zielskern.
Verbonden ademhalen is een bijzonder krachtige methode om weer in contact te komen met je zuiverste vorm van zijn.

Je ademhaling veranderen en meer bewustzijn verkrijgen in de manier waarop je ademt, zorgt dat je gaat leven vanuit je natuurlijke kracht. Je gaat je weer vitaler voelen, krijgt meer energie en je voelt je gelukkiger en blijer. Ook leer je jezelf beter kennen. Kortom: je gaat weer volledig leven vanuit jezelf met al jouw natuurlijke kwaliteiten en gaven! Ademen is tenslotte in mijn optiek JA! zeggen tegen het leven. Adem je beperkt dan leef je ook beperkt.

Want ook al is ademhalen iets wat we allemaal iedere dag doen, het gebeurt bijna altijd ongemerkt en onbewust. Pas als je echt lichamelijk ongemak gaat ervaren, bestaat er een kans je je meer bewust wordt van je eigen ademhaling. Misschien adem jij onvolledig, oppervlakkig, onregelmatig of te gehaast in? Jouw ademhaling laat zien hoe je op dit moment in het leven staat. Ervaar je stress, leef je gehaast en gejaagd, kom je veel tekort, de manier waarop je ademhaalt, laat het patroon zien. Want we passen onze ademhaling aan om niet echt te hoeven voelen. Slechts één ademhalingssessie kan al leiden tot een levensveranderende omstandigheid.

Bij de volgende thematieken heb ik deze ademhalingstherapie al toegepast met goed resultaat:

 • Stress
 • Depressiviteit
 • Angst om voluit te leven
 • Doodsangst(en)
 • Negativiteit
 • Levensangst
 • Burn-out
 • Angst om onder mensen te zijn
 • Astma
 • Traumaverwerking/Nachtmerries
 • Futloosheid
 • Opgeslagen en niet verwerkte emoties
 • Faalangst
 • Gebrek aan (zelf)vertrouwen

Tijdens de eerste ademsessie observeer en analyseer ik jouw ademhaling en leg ik de patron(en) bloot die in jouw leven zorgen voor blokkades/belemmeringen, die soms zelfs verstikkend kunnen lijken te zijn. Tijdens opeenvolgende sessies zul je meer en meer gaan ervaren wat jouw veranderende ademhaling jou kan brengen. Daardoor ga je al snel (soms al na een enkele sessie) ervaren wat ware ruimte en vrijheid werkelijk betekent voor jou.

Ik nodig je van harte uit kennis te komen maken met mijn verbonden ademwerk waarbij ook je bewustzijn en jouw specifieke thematiek een grote rol spelen. Een uitgelezen kans om je leven definitief een andere wending te geven en te ondervinden wat jouw eigen unieke ademhaling jou kan opleveren.

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een zogenaamde ‘Ademcirkel‘. Deze organiseer ik op regelmatige basis in samenwerking met Raymond Vijverberg van Bliss Life – Work op vrijdagavonden in Naaldwijk. Je leest er hier meer over.

Heb je vragen? Of wil je een afspraak maken voor een ademsessie? Neem dan contact met mij op.