Welzijnspraktijk Edelman

Loopgroep ‘s-Gravenzande

Op maandag 7 januari 2019 is er weer een nieuwe serie van 12 trainingen gestart. We trainen elke maandagavond vanaf 19:30 uur en verzamelen en eindigen bij het Juliana Sportpark van FC ‘s-Gravenzande. Je kunt kiezen uit de ‘Beginnersgroep’ (groep 1) en de ‘gevorderdengroep’ (groep 2). De gemiddelde duur van een training is 75 à 90 minuten. We verzamelen in kleedkamer 30 van FC ‘s-Gravenzande.

Groep 1 wordt begeleid door George Edelman. George wordt afwisselend geassisteerd door Martine de Bruijn en Jolanda Versteegen.  In het eerste blok eind 2018 was dit de ‘Start to Rungroep’. Deze groep heeft een doorstart gemaakt. Er is inmiddels al een aardige basisconditie opgebouwd en hier borduren we op voort al blijft het niveau laagdrempelig en behapbaar, ook in de toekomst. Deze groep is bedoeld voor mensen die op een verantwoorde manier willen leren en blijven hardlopen. Binnen 12 weken bouw je de conditie nog wat verder uit en loop je sowieso non-stop 5 km. Daarna kun je eventueel doorstromen naar de gevorderdengroep op deze maandagavond of naar een van de mindful hardloopgroepen op woensdagochtend en/of zaterdagochtend.

De gevorderden groep wordt begeleid door de ervaren hardloper en auteur van diverse hardloopboeken Fred Louter. Deze groep is geschikt voor mensen die al een behoorlijke basisconditie hebben en wat ambitieuzer zijn. Dus kun je sowieso vrij makkelijk non stop 5 km hardlopen? Dan kun je direct aansluiten in deze groep.

Zeer ervaren trainers
Alle trainers zijn al jaren actief als hardloper/hardlooptrainer en uiteraard zelf fervente hardloopliefhebbers. Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan het ontwikkelen van meer sportief lichaamsbewustzijn, het opbouwen van conditie èn efficienter bewegen, hardlopen en ademen.

Praktische informatie:
* Dag en tijd: elke maandagavond om 19:30 uur.
* Adres: Juliana Sportpark, Julianaweg 154, ‘s-Gravenzande.
* Kosten: €75,- voor een blok van 12 trainingen. Deze kosten graag contant te voldoen bij aanvang van je eerste training of vooraf via Tikkie. Als je later wilt instromen dan berekenen de contributie opnieuw.

Het is belangrijk dat je beschikt over goede hardloopschoenen. De levensduur van hardloopschoenen is beperkt, ook als je ze niet gebruikt. Een indicatie: na 1300 km of 1 jaar zijn ze aan vervanging toe.
I.v.m. de veiligheid is het heel belangrijk dat je een reflecterend hardloophesje draagt evt. aangevuld met een armlichtje.
Functionele hardloopkleding (denk aan thermo sport underwear e.d.) is erg prettig en aan te bevelen.
Alles verkrijgbaar -evenals deskundig advies- bij Zier running (zie de link hieronder).

Zier running in Naaldwijk. Ben je deelnemer aan één van de loopgroepen van Loopschool Westland van Welzijnspraktijk Edelman dan ontvang je 20% korting op het gehele assortiment.

‘Biefit, stay fit’ door met plezier te sporten en je gezondheid extra te ondersteunen met gezonde voeding en eventuele supplementen. Hiervoor kun je terecht bij shirtsponsor Biefit, de bekende gezondheidswinkel in Naaldwijk.